Автор: Епицентър. Следвайте Гласове в Снимки на десерт със златен лист

...
Автор: Епицентър. Следвайте Гласове в Снимки на десерт със златен лист
Коментари Харесай

Протеже на министър Минеков се хвали със снимки на вечерята си в Давос

Автор:  " Епицентър ". Следвайте " Гласове " в
Снимки на десерт със златен лист и други гурме специалитети - с това ще се запомни българското присъединяване на Световния стопански конгрес в Давос, събрал политическия и икономическия хайлайф на света.


Гурме-вечерята - от това е впечатлен българският представител  Светослав Трайков - началник на отдел „ Европейски стратегии и планове “ в Министерството на културата, попаднал  по неизвестно какви критерии на международната колекция в швейцарския курорт.  

Самият Трайков прочут с  участието си в митингите през лятото на 2020 г, когато  героичен мяташе яйца по държавните институции и разнасяше ковчези по площадите на столицата. Той към момента се води като притежател на уеб страницата за подправени вести informiran.net, обвързван със съратника на Минеков, Арман Бабикян.

" Сътрудничеството във фрагментиран свят " е тематиката на тазгодишния 53-и Световен стопански конгрес в Давос.

От изявлението на неговия ръководител и създател - професора по стопанска система Клаус Шваб, международната общност схваща къде я стяга чепикът интернационалната олигархия - светът може да се трансформира в " объркана мозайка от световни сили “. Разбирай - вместо един международен хегемон, ще има доста.
Всичко това обаче българската общност няма да разбере от личен дипломиран източник, който да й опише по какъв начин ставащото в Давос ще се отрази на нашата страна - да разчитаме ли на повече вложения, да не разчитаме ли.
Защото България не изпрати там нито министър председател, нито президент, нито даже министъра на стопанската система. Справка - Бойко Борисов, Симеон Сакскобургготски и Иван Костов са участвали на авторитетната конференция в ролята си на български министър-председатели.
Но през днешния ден в алпийския курорт страната ни е показана от министъра на културата проф. Велислав Минеков. И той, като министър на културата, взе участие в съпътстващи мероприятия, засягащи културата, а напълно не стопанската система и " дълбоката обществена фрагментация " в света, която безспокои швейцарския професор от немски генезис Шваб.
Оказва се, че страната ни " светва " в Давос със Светослав Трайков - началник на отдел „ Европейски стратегии и планове “ в Министерството на културата, който по тази линия дава отговор и за реализирането на Плана за възобновяване и резистентност в културния бранш.
Самият План пък планува 46 милиона лв. за цифровизация на архивите, припомня във Facebook депутатът от ГЕРБ Тома Биков и акцентира, че досега по тематиката не е направено безусловно нищо. " Тези пари са задоволителни за дигитализацията на архивите на Българска национална телевизия, БНР, Българска телеграфна агенция, Националната филмотека и всички останали архивни фондове в областта на културата. Трайков обаче е в Давос. Вероятно разузнава нещо на разходи на... Програмата за разпространение на българската просвета в чужбина! ", написа Биков в обществената мрежа.
От поста му в действителност излиза наяве и с какво е прочут Трайков - с присъединяване си в митингите през лятото на 2020 г, когато той героичен мяташе яйца по държавните институции и разнасяше ковчези по площадите на столицата.
Преди време министър Минеков показа, че Трайков е един от най-ценните му чиновници. Бил шпионин и разбирал от Facebook, напомня Биков. И несъмнено по тази причина Трайков е в Давос - да разузнава и да осведоми. И той осведоми - изпраща информация от високия конгрес какво е имало в чинията му на вечерята, която споделя с необятната общност във Facebook.
Трайков пусна снимки на десерт със златен лист и други гурме специалитети, които е имал опцията да опита до момента в който е на посещаване по време на икономическия конгрес, изпратен от служебния министър на културата на разходи на българския данокъплатец.
След като обаче тематиката доби известност в обществените мрежи, очевидно не в насоката, на която е разчитал създателят, Светослав Трайков изтри давоските си изявления.
А от заповедта на министър Минеков излиза наяве, че Трайков е командирован с право на пътни, дневни, квартирни и здравна застраховка за чужбина за период от четири дни, считано от 14 януари до 17 януари в гр. Давос, Швейцария.
И в този момент по какъв начин ще оправдае командировъчните си без изявления?!
Но да погледнем на събитието от различен ъгъл. Светослав Трайков, като същински шпионин, е схванал, че тазгодишният Давос е " слаба ракия " - няма го Байдън, няма го Макрон, Си Дзинпин го няма, Сорос също не пристигна. Тоест, няма кой да каже нещо забавно за бъдещето на човечеството. И какво му остава с изключение на да разузнае някоя и друга кулинарна загадка.

Източник: " Епицентър "
 
 
27 Sep 2022121605 Sep 2022147307 Апр 2022348225 Март 2022163201 Март 2022234616 Фев 20224597КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023310211 Яну 2023110417 Яну 202317128 Дек 2022951
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР